De feiten.
Meer dan 30% van al het voedsel wordt verspild (1, 2, 3). Dit betekent dat 1,4 miljard hectare landbouwgrond wordt gebruikt om voedsel te produceren dat verloren gaat of wordt verspild (4). Dat is 28% van het totale landbouwgebied in de wereld; een gebied ter grootte van de VS, India en Egypte samen. Deze verspilling vertaalt zich in onnodige CO₂-uitstoot. Als voedselverspilling een land zou zijn, zou het na de VS en China de grootste CO₂-voetafdruk hebben (4).
Wij willen consumenten in staat stellen actief bij te dragen aan de reductie van voedselverspilling en CO₂-uitstoot. Dit doen we door overschotten uit de voedselketen te gebruiken voor onze producten, onder andere het pulp dat overblijft na het maken van sappen of puree.
We zijn gered. Er is een bedrijf dat wat gemberpulp gebruikt.
Zo werkt het natuurlijk niet. Er spelen meer aspecten mee naast het gebruik van verantwoorde ingrediënten. Het kan zijn dat we elders in het productieproces weer twee keer zo veel uitstoten. Ons doel is om producten te maken met een minimale CO₂-voetafdruk.
Emissies per product:
• Ginger Jerky 1,44 kg CO₂e/50 gram zakje*.
• Curcuma Cuts 1,44 kg CO₂e/50 gram zakje*.
*Scope: cradle-to-gate. Geschatte waardes: zie de berekening hier.