Hoe minder je bewerkt, hoe meer erin blijft
Steeds meer wetenschappelijk onderzoek toont aan hoe belangrijk het is om eerst naar de ingrediëntenlijst te kijken, voordat je naar de voedingswaardetabel gaat (Kevin Hall et al., 2019).
Er is tegenwoordig een overvloed aan ultrabewerkte voeding die er op papier gezond uitziet. Deze producten krijgen vaak een groen label van de Nutri-Score, terwijl bijvoorbeeld macadamianoten slechts een Nutri-Score C krijgen. De Nutri-Score neemt niet mee wat je terugkrijgt voor de calorieën van macadamianoten...
Als je bang bent voor suikers, koolhydraten en calorieën, zijn onze producten misschien niets voor jou. Onze koekjes en repen hebben notenboter met stukjes aan de binnenkant, rijk aan calorieën. Aan de buitenkant hebben ze een crispy laagje gedroogd fruit, boordevol natuurlijke suikers.
Daarnaast bevat de buitenkant restproducten uit de fruitsapindustrie. Als je fruitsap drinkt, blijft tot wel 90% van de vezels als restproduct achter. De schil van een citroen is hetzelfde verhaal: het meest voedzame gedeelte wordt weggegooid. De schil bevat maar liefst 300% meer vitamine C dan het vruchtvlees. Het beste van de citroen in een geconcentreerde vorm. Wij halen deze fruitvezels en citroenrasp bij voedselverwerkers op, en verwerken ze in onze producten.
We hebben er twee jaar lang aan gewerkt om tot dit resultaat te komen, met feedback van diëtisten en fijnproevers. Door zo min mogelijk te bewerken, en voedzame reststromen te gebruiken, zorgen we voor zo veel mogelijk voeding voor zo min mogelijk happen.
Veruit het grootste deel van de diëtisten lag op één lijn, maar er zaten er een paar tussen... Eén diëtist noemde een van onze eerste versies 'plantaardig konijnenvoer' en heeft daarna nooit meer gereageerd op onze mails...😊